Her er juryen til Årets kokk

Halv ett førstkommende torsdag skal seks norske kokker kjempe om å bli Årets kokk. Her presenterer vi juryen, som er ledet av Bent Stiansen.

De seks norske kokkene har trent i flere måneder. Nå skal det snart avgjøres hvem som blir Årets kokk. Vinneren skal representere Norge i Bocuse d'Or Europe.

Fem timer
Kokkene har fem timer på seg til å lage og presentere rettene sine med utgangspunkt i gris fra Jæren Smak og norsk ishavsrøye.

Så venter juryens dom. Juryen består av åtte meget anerkjente kokker. Hele sju av dem har deltatt i Bocuse d'Or i Lyon. Den eneste som ikke har gjort det er islendingen Siggi Hall. Til gjengjeld er han Islands ubestridte TV-kokk og anerkjent av Conde Naste Traveller for sin fantastiske bacalao.

Folkejury
I tillegg skal en folkejury gi sine kommentarer til konkurransematen. Resultatene offentliggjøres kl 21.00. Av de åtte i juryen er Rasmus Koefoed den eneste som har deltatt og kommet påpallen to ganger i Lyon.

Dette er juryen:

• Bent Stiansen, hoveddommer. Statholdergaarden, Oslo. Bocuse d'Or 1993.

• Odd Ivar Solvold. Mathuset Solvold, Sandefjord. Bocuse de Bronze 1997.

• Charles Tjessem. Charles & De, Sandnes. Bocuse d'Or 2003.

• Tom-Victor Gausdal. Flavours, Oslo. Bocuse d'Argent 2005.

• Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Oslo. President Bocuse d'Or Norge og Bocuse d'Or Europe.
 
• Sven Erik Renaa. Gastronomisk institutt, Stavanger. Norges kandidat til Bocuse d'Or 2007, fiskeprisvinner.

• Rasmus Kofoed. Restaurant Geranium, København. Bocuse d'Or Bronze 2005 og Bocuse d'Argent 2007.

• Siggi Hall. Restaurant Siggi Hall på hotell Odinsve, Reyjavik. Nærmere 300 sendinger som TV-kokk. 

Forsiden akkurat nå

Til toppen