Her er våre beste oppskrifter på varme drikker

Her får du 10 smakfulle tips til varm påskedrikke som enten nytes innendørs, i hytteveggen eller fylles i termosen.

Mange liker godt det søte i koppen når de virkelig vil kose seg, og mang en termos har nok etter hvert blitt fylt med tykk, god sjokolade når snippsekken skal pakkes med tursjokolade, appelsiner og vi legger ut på tur i vinterheimen.

Sjokolade med kick

Det er ingen som skal frarøve den varme sjokoladen sin opparbeidede heder og verdighet. Men hva hvis vi kunne finne andre måter å gjøre denne søte synden til en helt ny og spennende opplevelse?

Se alle våre drinkoppskrifter med sjokolade

Prøv litt kanelstang, vaniljestang, kardemomme, eller en knivsodd chili i sjokoladen neste gang du lager deg en kopp.

Kaffekulturen har tatt landet med storm - overalt ser man folk med kaffekrusene høyt hevet, unge som gamle. Kaffe latte, macchiato, cortado, cappuccino og chai-te er blitt hverdagsberep.

Vi har mange flere drinkoppskrifter med kaffe

Og en solid håndfull med te

Nedenfor har vi samlet et utvalg oppskrifter som kan være til inspirasjon og glede for alle. 

 

Eggende varm sjokolade

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

1 ½ plate kokesjokolade
1 l melk
3 eggeplommer
Marshmallows
litt kakao eller cappucinokrydder

Fremgangsmåte

Brekk sjokoladen i biter og rør den ut i litt kokende vann. Tilsett melk og kok det lansomt opp under visping. Avkjøl  noe, tilsett eggeplommene og varm sjokoladen igjen til den tykner - den må ikke koke! Server drikken straks, gjerne med marshmallows og dryss av kakao- eller cappucinokrydder. Pynt gjerne med friske urter, mynte eller sitronmelisse.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kaffedrikk a la eplekake

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

2 dl melk
1 dl espressokaffe
½ ss amaretto sirup
1 ss eplesirup
2 ss kremfløte
½ ts malt kanel
½ ts brunt sukker

Fremgangsmåte

Hell espresso i glass sammen med amaretto sirup. Steam melken til skum sammen med apple sirup og hell dette forsiktig med skje gjennom espresso-blandingen. Topp med kremfløte og dryss på strø.
 
Denne drikken smaker og lukter som varm eplekake.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kryddermelk

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

8 dl melk
2 ts malt kanel
2 ts malt kardemomme
2 ts malt allehånde
4 ts sukker
4 ss rosiner

Fremgangsmåte

Varm melk og krydder til kokepunktet. Ha rosiner i koppen. Hell i kryddermelken og server straks, gjerne med en kremklatt i.

Tips:
For ekstra oppkvikkende effekt, tilsett en shot espresso. Og topp med litt melkeskum.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Polkamelk

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

2 ½ dl melk
1 vaniljestang
1 stk. knust polkagrisdrops

Fremgangsmåte

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut kjernene - ha det i en kjele og slå på melk. Varm opp til kokepunktet. Pisk opp melken slik at det blir masse skum. Hell melken i et glass og dryss over det knuste dropset. Rør godt til alt har løst seg opp.
 
Du kan bytte ut vaniljestangen med 1 ts vaniljesukker dersom du ønsker det.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Luksuskaffe

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 kopp sterk kaffe
2 After eight-konfekter
2 ss vispet kremfløte

Fremgangsmåte

Rør ut mintsjokoladen i en kopp sterk kaffe. Ta litt vispet krem på toppen.
 
Riktig en dessert, enten etter maten eller bare som kos.
 
Tips:
Pynt med skumgodteri som på bildet.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kakao i glass

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

3 dl melk med sjokoladesmak
25 g mørk kokesjokolade
10 dråper peppermynteolje
2 ts vaniljesukker
2 ss pisket kremfløte
10 g revet mørk kokesjokolade

Fremgangsmåte

Varm opp melken, smelt sjokoladen i. Pisk kremen og legg den på toppen. Dryss over appelsinskall og revet kokesjokolade.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

VM-drikken

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

3 dl lettmelk
50 g lys kokesjokolade
1 ts sterk pulverkaffe
1 ts malt kanel
1 ss revet appelsinskall
vispet kremfløte til topping

Fremgangsmåte

Bland alt i en kjele og kok drikken 2-3 minutter. Sil fra appelsinskallet. Server drikken med en liten kremtopp på

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Caffe mocca

Ingredienser

2 dl melk
1 dl enkel espressokaffe
1 ss sjokoladesaus
20 g revet kokesjokolade eller kakaopulver

Fremgangsmåte

Fyll glasset med melk, så 2-3 cm skum. Hell så forsiktig sjokoladesaus gjennom skummet og melken så det legger seg i bunnen til slutt.
Hell espressoen forsiktig gjennom slik at espressoen danner et skille mellom skum og melk. Dryss sjokolade eller kakao på til slutt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Brasiliansk kaffe

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

2 dl sjokolademelk
1 dl sterk kaffe
1 dl vispet kremfløte

Fremgangsmåte

Varm sjokolademelk og kaffe sammen og server varm med vispet krem og et sjokoladedryss på.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Mint kaffelade

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 ½ dl sjokoladesaus
1 ½ dl espressokaffe
1 ½ dl kokende varm melk
3 after eight-konfekter
½ dl kremfløte
1 ss hakket kokesjokolade

Fremgangsmåte

Sprut sjokoladesausen langs innsiden på glassene. Bryt opp after eighten og la sjokoladen smelte i den varme melken. Hell i kaffe og melk i glassene. Topp med vispet kremfløte og dryss over strø.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Til toppen