At kveite er en av de beste fiskeråvarene vi har, skjønner du når du har sett disse oppskriftene

Prøv en av disse fristende kveiteoppskriftene neste gang du inviterer til festlig lag. Bedre blir det ikke.

Kveite er en av naturens gaver til oss matglade. Den er lekkert hvit, fast i fisken og smaker himmelsk.

Saltlake og bakepinner

Kveite som skal stekes er enklere å ha med å gjøre og blir ekstra saftig hvis den får ligge en stund i saltlake før tilberedning.

Rør ut 1 dl salt i en liter vann og la fiskestykkene ligge i 10 minutter. Ta dem opp, tørk dem og stek dem i en blanding av olje og smør på begge sider.

Pass på ikke å steke den for lenge, tørr kveite er ganske trist. Den er ferdig når den har en kjernetemperatur på 45 grader.

Kokketips: Bruk en bakepinne (tynn strikkepinne går bra) og stikk gjennom fisken. Når pinnen glir gjennom uten motstand fra en rå kjerne er fisken ferdig.

Kveite til enhver anledning

På undersidene finner du 10 lekre kveiteoppskrifter 

Enda flere oppskrifter med kveite

 

 
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen