Her får du best flymat - men det koster

Flyselskapet Emirates fikk toppkarakterer for både maten og servicen. Men det gjelder altså på første- og businessklasse.

Det er det amerikanske magasinet Saveur som står bak Culinary Travel Award og som har gitt Emirates pris for beste flymat både på første og på forretningsklasse for andre år på rad.

Destinasjonen bestemmer menyen

Saveurs lesere vektla Emirates' sjuretters måltider servert på Royal Doultons fineste porselen, omfattende utvalg av årgangsviner, og sunn mat som faktorer som skiller dem fra andre aktører.

Ifølge Emirates’ norske pressekontakt Tina Tharaldsen er Emirates sine retter utarbeidet av kokker fra topphoteller som tilpasser hver meny til å gjenspeile de kulinariske smakene på bestemte ruter og destinasjoner.

De reisende får derfor oppleve ulike menyer på hver Emirates-tur - fra japansk gastronomi servert på spesialdesignet servise, til autentiske indiske regionale favoritter.

Egen vin- og cocktailbar

Panelet i Saveur begeistres også over deres Emirates Onboard Lounge som er tilgjengelig for First Class- og Business Class-passasjerene på flytypen A380. Her kan passasjerene strekke på beina, knytte nye kontakter over fine viner og cocktails, og nyte småretter og delikatesser ved 40.000 fot.

Panelet sier imidlertid ingenting om turistklassetilbudet som er det de aller fleste må ta til takke med.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen