Dagens rett

Her får du i både pose og sekk

Grillet taco med kveite er sabla godt. Og perfekt på en sommerlig fredagskveld. Her er dagens middagsoppskrift.

Nyt av finværet og lag et skikkelig lekkert måltid på grillen i dag. Hvis været ikke er godt nok for å grille, kan du også lage retten i ovnen.

 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Grillet fisketaco av kveite med salsasalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g kveitefilet, delt i lange tykke biter (3 cm bredde og tykkelse)
8 tregrillspyd, bløtlagt i kaldt vann i minimum 15 minutter
3-4 ts tacokrydder
300 g mais fra boks
1-2 paprika, i små terninger
1 bunt vårløk, i skiver
½ sommerkål, finstrimlet
1 chili, finhakket
1 neve fersk koriander, hakket
Saften fra 1-2 lime
2 ss flytende honning
2 ss rapsolje
Salt og nykvernet pepper
8 tortillalefser
olje til grilling
Avokado i skiver

Fremgangsmåte

Træ fiskefiletene på fuktede trespyd.

Gni fisken med rapsolje og dryss den med tacokrydder på alle sider.

Bland sammen mais, paprika, vårløk, kål, chili og koriander. Rør ut honningen i limejuice og olje, og hell over grønnsakene. Bland godt.

Grill fiskespydene på en varm grill. Grill noen minutter på den ene siden.

Sjekk at fisken begynner å flake seg og snu den. Stek et par minutter til. Legg til side for å hvile.

Pensle tortillalefsene med olje på den ene siden. Legg den på grillen med den oljede siden ned og grill raskt, 20-30 sekunder.

Fyll tortillalefsen med salaten og legg et fiskespyd i hver. Dra ut grillspydet og pynt med mer koriander og avokado.

Flere småretter med fisk

Tips: Her kan du bruke annen fast hvit fisk som holder seg sammen ved grilling slik som steinbit eller breiflabb.

Lekre retter med kveite

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen