Het Trøst

Antall porsjoner: 8-10   6-10 medium store skåldede og knuste tomater (fra boks eller ferske) 1 sellerirot, finhakket 1 Persillerot, finhakket 1 stor Purre, finhakket 4-6 store kløfter hvitløk,presset 1 stor løk, finhakket 1 1/2 dl virgin olivenolje 1 m. stor boks tomatpuré 34 ltr. grønnsakskraft, kokende. 1 hel rød chili, fersk, m. frø og skillevegger   Viktige ingredienser som skal has i på slutten av koketiden: 3 ts Basilikum ( helst frisk) 2 ts Timian 1 ts Oregano 1 ts Estragon 1 ts Curry ( kan erstattes av Safran for de bemidlede) 2 ts Garam Masala ( Asiatisk krydder som fåes i enhver Asiatisk/pakistansk forretning) 2 SS kruspersille 2 ts Dill 1 ts gressløk 1 ts grovmalt pepper

Hell halvparten av oljen i en stor gryte. La dette bli varmt før du har i de finhakkede grønnsakene ( NB! Ikke tomatene,tomatpureen, resten av oljen eller hvitløken - enda), la disse surre seg blanke i oljen ca. 5 min. Ha så i tomatene, pureen og hvitløken. Rør varsomt sammen i ett-par min.Hell forsiktig i kraften og rør en liten stund. Senk varmen til 1 eller 2. Ha nå i krydderne og urtene og resten av olivenoljen og la stå på platen under svak varme og lokk i ca. 30 minutter. Server med varme rundstykker og godt smør.Her vil jeg anbefale en Cabernet som er helt perfekt for denne suppen: "Castillero del Diablo" Alternativt en mørk øltype,frisk og kald.

Innsendt av: Siw S. Midtrud

Forsiden akkurat nå

Til toppen