Dagens rett

Gå for karbonader med løk. Du vil ikke angre

Hjemmelagete karbonader med løk er en klassiker vi aldri går lei av. Spesielt siden oppskriften er så lett å lykkes med.

Det er langt enklere å lage karbonader og kjøttkaker enn mange tror, og har du først fått smaken på hjemmelaget mat er det vanskelig å gå tilbake til ferdigmaten.

Flere retter med karbonadedeig finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Hjemmelagde karbonader med løk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

500 g karbonadedeig
1 ts salt
½ ts pepper
½ ss potetmel
½ dl vann
2 ss margarin /olje til steking
 
3 store gule løk
1 ss smør
salt og pepper
½ ts sukker
 

Brun saus  

Fremgangsmåte

Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vannet.

Form karbonadene til 8 store flate kaker (per 500 g karbonadedeig). Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv.

Karbonadene brunes i smør eller margarin på begge sider ved forholdsvis sterk varme. Etterstek ved svak varme 2-3 minutter.

Stekt løk:
Skrell løken og del den opp i halve ringer. Smelt smøret i en stekepanne over middels høy varme og ha i løken.

La løken surre til den begynner å bli myk og tar farge, slå ned varmen og la løken steke til den blir pent burn. Smak til med salt, nykvernet pepper og litt sukker.

Servér nystekte karbonader på godt brød med stekt løk og salat som kveldskos, eller med kokte poteter, brun saus og ertestuing til middag.

Flere retter med karbonadedeig finner du her

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Brun saus

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 ss smør
4 ss hvetemel
1 l kjøttkraft eller buljong
1 ts soyasaus
½ ts salt
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Lag brun saus ved å smelte og brune smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.

Spe med varm kraft eller buljong, og visp kraftig mellom hver gang du sper slik at du ikke får klumper i sausen.

La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett soyasausen og smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Grønn ertestuing

Antall porsjoner

2

Ingredienser

1 liten pakke frosne erter
1 dl vann
½ ts buljongpulver
2 ss smør
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Kok opp de frosne ertene i vann og buljong.

Mos dem med stavmikser eller i foodprocessor.

Tilsett smør og smak til med krydder.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen