Hold på kokkene

NHO Reiseliv og Bent Stiansen oppfordrer bransjen til å holde på kokkene sine.

Det var under en TV-sending nylig at NHO Reiselivs rådgiver innen kompetanse, Terje Tidemann, og Bent Stiansen kom med oppfordringen.
 
- Næringen må jobbe mer med rekruttering, men det handler også om å holde på folk, sa Tidemann.
 
Tips
Statholdergaardens Bent Stiansen hadde følgende tips til å få folk til å velge kokkeyrket.
 
- Jeg har et motto: Jeg vil behandle folk sånn som jeg selv vil bli behandlet, sa Stiansen.
 
Trivsel viktig
Tidemann mente at trivsel, ryddige arbeidsforhold og familievennlige vaktlister må til for å få flere til å forbli i yrket.
 
Tidemann viste til undersøkelsen Kokkens Hverdag fra 2005 som viste at nesten ingen angrer på kokkeutdanningen.
 
- Mange bruker den yrkesfaglige skoleutdanningen som et springbrett inn i hotell- og restaurantfagutdanningen, sa han.

Forsiden akkurat nå

Til toppen