Dagens rett

Honningsmurt skankstek av lam

Denne lammesteken må prøves
Foto: (Matprat/Mari Svenningsen)

Denne lammesteken må prøves

Denne oppskriften på lammestek med alle sine gode smaker blir din nye favoritt . Og en perfekt senhøstes søndagsmiddag.
19 November 2022 - 01:05

Lammestek finnes fortsatt i kjøttdisken, selv om det snart må vike plassen for ribbe og skinkestek.

Kanskje har du kjøpt et slakt og har lyst til å begynne å nyte av fangsten?

Uansett er lammestek den perfekte søndagsmiddag. Denne oppskriften er litt annerledes, men ikke mindre himmelsk av den grunn. retten himmelsk. Så mens du gjør dine førjulsforberedelser, godgjør den seg i ovnen. Vinn-vinn, med andre ord.

Du finner også oppskrifter på en rekke tilbehør til lammesteken nedenfor.

Se flere gode oppskrifter på lammestek her

Honningsmurt skankstek av lam

Honningsmurt skankstek av lam

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 125 grader. Krydre steken og legg den i en langpanne. Sett et steketermometer midt inn i kjøttet uten å treffe beinet.
  2. Hell i vannet og stek den til kjernetemperaturen viser 70 grader for rosastekt.
  3. Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup.
  4. Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 15 minutter på benken.

Tips: 
Ta gjerne med litt av det gule skallet av appelsinen, for ekstra bitterhet.

Den glaserte lammesteken serveres med freste grønnsaker , ovnsbakte halve poteter og krydret appelsin- og honningsaus .

Søtt, litt sterkt og annerledes enn vanlig klassisk lammestek.

Se våre andre oppskrifter på lammestek

Mange andre deilige retter med lam

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Appelsin- og honningsaus

Appelsin- og honningsaus

Fremgangsmåte

  1. Fres sjalottløken i 1 minutt i en kjele.
  2. Ha i appelsinjuice og honning. Kok det ned til halv mengde.
  3. Ha i sjy/kraft og la det koke opp.
  4. Sil sausen og pisk inn smøret.
Tips: Lager du denne sausen i tilknyttning til Påskesmurt skankestek av lam kan du sløyfe honningen og heller bruke litt av kryddermarinaden.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Stekte potetbåter

Stekte potetbåter

Fremgangsmåte

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her