Dagens rett

Hønsesuppe som i Provence

En lekker og rykende varm suppe som i tillegg er enkel å lage, er perfekt mat til OL-sendingene i dag.

I dag står en gjeng revansjesugne norske utøvere på startstreken i det den klassiske sprinten i langrenn skal avgjøres.
 
Med denne oppskriften lager du raskt et mettende og utrolig smakfullt måltid til hele familien.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Hønsesuppe som i Provence

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 boks hermetiske tomater
skallet fra ½ appelsin
4 poteter
2 gulrøtter
½ purre
1 løk
½ fennikel (kan sløyfes)
2-3 fedd hvitløk
½ ts gurkemeie
litt frisk basilikum, evt. tørket
salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens hønsekjøttet for skinn og ben. Skjær det opp i 2-4 cm store biter.
 
Kok opp hønsekraft, hermetiske tomater og finrevet appelsinskall.
 
Skjær grønnsakene i små terninger og press hvitløken. Fres alle grønnsakene i litt olje til de blir blanke og ha dem i suppen. Tilsett gurkemeie og basilikum og smak til med salt og pepper.
 
Tilsett hønsekjøttet og la det bli varmt. Server suppen rykende varm med ferskt brød til.
 
Tips:  Denne suppen er lett å lage på hverdager også, bytt bare ut den hjemmelagde hønsekraften med buljongterning.
 
Det kokte hønsekjøttet kan du erstatte med finstrimlet kyllingfilet eller kjøttet fra en ferdig grillkylling.
 
Hønsekraft er enkelt å lage selv - se oppskriften her

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen