Høst på vei mot World Class

Høst på vei mot World Class

Jesper Høst vant norgesfinalen i den internasjonale bartenderkonkurransen.
26 April 2012 - 14:55

No. 19-bartenderen Jesper Høst gikk til topps i den norske finalen av World Class 2012. Sammen med Chris Grøtvedt fra Theatercafeen og Monica Berg fra Aqua Vitae, som tok henholdsvis andre- og tredjeplassen, skal han reise til London for å delta i den vesteuropeiske finalen i London i mai.

Det store målet er den globale finalen i Rio de Janeiro i juli, hvor bartendere fra mer enn 40 land verden skal konkurrere om den prestisjefylte utmerkelsen «World Class Bartender of the Year».

Norgesfinalen fant sted på Aqua Vitae Bar i Oslo 23. april. I juryen satt Eric Lorincz, World Class vinner i 2010 og bartender hos American Bar på Savoy Hotel London, Justin Smyth, Global Brand Ambassador Ketel One og Idar Sørensen fra Bibendum.

World Class er en av bartenderbransjens mest prestisjefylte konkurranser, der noen av de fremste innen denne yrkesgruppen kjemper om tittelen "verdens beste bartender". Det er Diageo som står bak konseptet.

Årets utfordring: «Classic Cocktail with a Twist».

Jas Gripen av Jesper Høst:

• 6 cl Tanqueray No. Ten
• 2 cl brenneslelikør* (hjemmelaget)
• 2 dråper sitronolje
• Maraschinostøv (kondensert maraschinolikør)

Fremgangsmåte:
Fukt kanten på et avkjølt cocktailglass med sitron og rim glasset med maraschinostøv.   
Bland gin, brenneslelikør og sitronolje i avkjølt røreglass, rør på is og sil over i cocktailglasset.  

Brenneslelikør:
La tørket brennesle (ca. 10-15 g) og tørket lavendel (ca 3-4 g) trekke i sukkerlake (1½ dl) på svak varme
i ca 20 min. Filtrer ut alle partiklene og bland ut sirupen med 1,5 dl nøytralt brennevin (60 % abv).   

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her