Dagens rett

La uka få en het og grønn start

Denne helgrønne risottoen er en oppskrift også barna mestrer. Og styrken kan tilpasses familiens smak.

Kutt opp masse grønnsaker, tilsett ris og dagens middag er så godt som ferdig. Lettere kan det knapt bli, også om du sparer inn på energiinntaket.

Andre fristende grønnsaksretter

Test ut disse vegetaroppskriftene

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hot grønnsakrisotto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 løk, finhakket
3 ss olje
200 g sjampinjong i terninger
4 dl hønsebuljong/kraft
1 boks med flådde tomater
3 dl langkornet ris
1 rød chilipepper, finhakket
3 gulrøtter i skiver
2 stilker stangselleri i strimler
½ squash i biter
2 fedd knust hvitløk
salt og pepper

revet parmesan

Fremgangsmåte

Fres løk og sopp i olje i en varm panne. Tilsett tomater, hønsebuljong, chilipepper og ris. Dette kokes i ca 20 minutter.

Ha i resten av grønnsakene og kok et par minutter til. Smak til med salt og pepper.

Serveres med et dryss av parmesan samt ferskt brød til.

Server gjerne med friske urter slik som hakket persille eller koriander samt båter av frisk lime eller sitron ved siden av.

Flere gode grønnsaksretter

Tips1:
Dette er en enkel variant av den klassiske risottoen. For en mer kremet variant kan du bruke en rundkornet ris og røre under hel kokeprosessen mens du sper med kraften litt etter litt.

Tips2: 
Hvis du ønsker en vegetarisk utgave, bytter du ut hønsebuljongen/kraften med en laget av grønnsaker.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Frukt.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen