Dagens rett

Så enkelt lager du noe av det beste som finnes

Får du ikke tak i hummer, kan du godt lage denne retten med andre skalldyr.

 At dene oppskriften er så genialt god, er ikke rart, for den er signert verdens beste kokk i øyeblikket, nemlig vår egen Ørjan Johannessen som vant Bocuse d'Or i vinter.

Vi har også andre oppskrifter på skalldyrsuppe

Her registrerer deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hummersuppe med blomkål

Antall porsjoner

4 - 6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Hummersuppe
2 stk
hummerhovud
25 g
kvitlauk
50 g
purrelauk
3 dl
3 dl
fløyte
Blomkålpuré
1 stk
blomkålhovud
50 g
1 ts
Til servering
4 stk
hummerklør, renset

Fremgangsmåte

Hummersuppe:
Finhakk grønsakene og fres dei blanke i litt olje, ha i kvitlauken og timianen det siste minutet. Ha i tomatpuréen og fres vidare i eit par minutt.

Ha så på hummerhovuda og steik vidare i 5 minutt. Knus gjerne hummerhovuda litt slik at du får ut så mykje smak som mogleg.

Ha på væska og kok i 5 minutt. Trekk til sida, og lat den trekke i 10 minutt. Silast og holdes varm til ho skal serverast.

Blomkålpuré:
Kutt blomkål i like bitar. Dekk med vatn og kok møre.

Sil vatnet frå, og køyr til ein tykk puré i blendar med smør og salt.

Servering:
Fyll eit varmt cocktailglas halvfullt med hummersuppa og legg ei skei blomkålpuré i midten.

Legg ei reinsket hummerklo eller skiver av hummerhale på toppen og server med éin gong.

Les meir om havets kardinal her

Tips: Denne retten er rik på smak og passer godt som forret for seks eller en liten hovedrett for fire.

Flere hummer- og skalldyrretter

Sendt inn av

Foto: Lise Bjelland

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen