Hva er billigere på polet i 2002

Du behøver ikke sette kursen mot Sverige for å gjøre gode vinkjøp. Apéritif har funnet frem til en rekke produkter som er kraftig prisredusert i det nye året. Hva sier du til en burgunder som nå koster 1800 kroner mindre enn før nyttår? Eller en
01 Februar 2002 - 02:01

Ja, du leste riktig. Du får nå kjøpt burgunderen La Romanée Grand Cru 1997 fra Bouchard Père & Fils til "gunstige" kroner 2.768,- som faktisk er svært rimelig for en slik vin. Selvsagt er dette en vin de færreste av oss kjøper, men for de som er vel bevandret blant eksklusive viner, vil nok denne prisen anses som et røverkjøp. Og det representerer et avslag på hele 39 prosent.

Hva med spriten? En flott Armagnac fra 1968, produsert av Dartigalongue, er din for kroner 429 - en besparelse på kroner 285, eller 40 prosent om du vil.

Mer billig vin
Går vi under 100-lappen finner vi for eksempel Tierra del Sol Cabernet Sauvignon 1993 til  kr 75,20. Tidligere kostet den nærmere 100. Også den mer kjente Chianti Melini Marca Blue går for kr 79,50 mot tidligere 96 kroner. Vi har laget en oversikt på de 25 vinene under 100 kroner med størst reduksjon. Den finner du her. Du bestiller dine polvarer enkelt og greit ved å klikke på produktvinnavnet i tabellene du finner i lenkene under.

w Her finner du de 20 største prisreduksjoner på vin.
w Her finner du de 25 største prisreduksjoner på vin under 100 kroner.
w Her finner du de 20 største prisreduksjoner på brennevin og andre varer.
w Her finner du de 25 største prisøkninger på vin.

Hva annet kan friste? Flotte og modne amerikanske viner har også sin plass på lista. Som eksempelvis Fetzer Reserve Cabernet Sauvignon 1989 til kr 199, tidligere kr 336,60. Eller Bonterra Organically Grown Syrah til kr 209,90, nedsatt fra kr 281,20.

Avgiftsreduksjon er ikke alt
Diskusjonen omkring prisnivået på vin og brennevin på polet fortsetter som aldri før. Ved nyttår gikk avgiftene ned, og for brennevin ble kuttet på hele 15 prosent, mens reduksjonen ble 5 prosent for vinens del. Men husk for all del på at dette er reduksjoner i avgiften - ikke på produktets salgspris over disk. Derfor er besparelsen du føler på lommeboka marginal.

Imidlertid er det også ofte andre faktorer som har betydning for produktets pris ut til forbruker. Som eksempelvis nevner vi innkjøpspris fra produsent, valutakurs, logistikkostnader og salgsvolum. Slike detaljer er av avgjørende betydning, og da spesielt pris fra produsent, og er med på å bestemme et produkts levedyktighet.

Laber interesse
En viktig faktor som er med på å presse pris er likevel det faktum at enkelte produkter ikke oppnår sine måltall i forventet salg, med dårlig rullering i lagerbeholdningen som resultat. Blir importøren sittende inne med store mengder vin som ikke blir solgt raskt nok, kan siste utvei bli at prisen reduseres. Vi har sett det før, og vi ser det sikkert igjen. Og du som forbruker får selvsagt oversikten av oss.

Vi har for enkelhetens skyld splittet opp produktene i én oversikt for vin under 100 kroner, én liste over de 20 største reduksjonene - uansett pris, samt én tilsvarende oversikt for brennevin og andre produkter. I tillegg får du en liten guide over verstingene - de 25 vinene som har steget mest i pris etter nyttår.

w Her finner du de 20 største prisreduksjoner på vin.
w Her finner du de 25 største prisreduksjoner på vin under 100 kroner.
w Her finner du de 20 største prisreduksjoner på brennevin og andre varer.
w Her finner du de 25 største prisøkninger på vin.

Som vanlig kan du foreta bestilling ved å klikke på produktnavnet du finner i tabellene over.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her