Dagens rett

Hva med litt ekstra luksus denne fredagen?

Denne retten ser og smaker mer luksuriøst enn hva summen av ingrediensene tilsier. Men jo bedre kvalitet på kjøttet, jo mer smak!

Svinefilet er en veldig takknemlig råvare siden den ikke trenger veldig lang tilberedning. Akkurat det vi alle ønsker etter en lang arbeidsuke.

Vi har enda flere fristende oppskrifter med svinefilet

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Svinefilet Orange

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g indrefilet av svin
2 ss margarin
½ squash
4 vårløk
½ ts salt
½ ts pepper
3 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 klementiner
1 ss soyasaus
2 ts maizenna
½ ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Skjær squash i ca ½ cm tykke strimler, skyll vårløk.

Brun margarin i en stekepannen og stek svinefileten, krydret med salt og papper raskt rundt det hele. Legg den til side.

Kok buljong, saft og finstrimlet skall av klementinene og soyasaus. Jevn sausen med maisennamel utrørt i kaldt vann, og smak til med salt og pepper.

Ha i grønnsakene i en stekepanne, legg fileten over og hell over sausen. Ha på lokk og la det hele trekke ca. 10 min.

Skjær fileten i skiver, anrett med grønnsakene og sausen og pynt med klementinbåter. Server med kokte poteter.

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen