Dagens rett

Hval i wok

Hva med noe godt fra havet som ikke er fisk? Hvalkjøtt har spennende smak, og denne kommer ekstra godt frem når vi woker kjøttet.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Hval i wok

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

600 g hval i strimler
1 rød paprika i strimler
3 stilker stangselleri i biter
10 sjampinjong i skiver
1 liten boks bambusskudd i biter
1 løk i skiver
3-4 ss soyaolje
1 ts revet ingefær
½ dl soyasaus
½ ts maisennamel
1 dl grønnsakbuljong
salt og pepper

Ferdigkokte nudler

Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller stekepanne med høye kanter.

Ha i kjøttet og stek det raskt til det er brunt. Dryss over litt salt og pepper. Ta det ut av pannen og hold det varmt.

Stek grønnsakene raskt på god varme til de har tatt farge, tilsett de ferdigkokte nudlene.

Rør sammen ingefær, soyasaus, buljong og maisennamel. Ha blandingen opp i pannen og la det hele koke opp. Smak til med salt og pepper.

Legg i det ferdigstekte kjøttet og server umiddelbart.

Lekre hvaloppskrifter finner du her

Tips: Ha gjerne litt ristede sesamfrø over retten.

Les mer om hval her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen