Hvalbiff med løkkompott
Fremgangsmåte
- Skrell løk og skjær i ringer/strimler. Brun løken lett i litt smør i panne. Kok ut av pannen med eddik/kraft. Ha løken og utkoket i en ildfast form og sett det i stekeovnen.
- Skjær kjøttet i biffer og brun dem i raskt i smør på alle sider. Når det står igjen ca. 6 minutter av ovnstiden, legges biffene inn og får steke med den siste tiden.
- Ha løk/kraft fra formen i en kjele. Pisk smøret forsiktig inn. Smak til med salt og pepper. Ta løken opp. Fordel biffene på varme tallerkener. Og fordel løkkompotten på toppen.
- Ha gode poteter og den silte sjyen fra løken i tillegg.
- I stekeovnen ved 200 grader i 20-30 minutter (for løken). Kjøttet er med de siste 6 minuttene.
Her finner du mange deilige retter med hval
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG