Dagens rett

Hvalstroganoff

Hvalkjøtt er havets vilt, det er lett å lage, raskt, sunt og kjempegodt. Her får du servert en oppskrift der du inviteres til å oppdage dette kjøttets fortreffelige evner.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Hvalstroganoff

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g hvalkjøtt
olje eller margarin til steking.
1 liten hakket løk evt. 3 sjalottløk
1 dl hvitvin
2-3 ss. tomatpure
2 dl rømme/creme fraiche
½ ts paprikapulver
salt
pepper
litt worchestershiresaus
1 ss sylteagurk i strimler

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i strimler på ca. 1x1x3 cm og tørk godt av det. Stek kjøttet raskt i fett i varm panne og ha det over i en gryte. Surr løken og tilsett hvitvinen. Kok inn litt og tilsett tomatpuré. Tilsett så crème fraîche og paprika. Smak til sausen med salt, pepper og litt worchestershiresaus. Sil sausen over kjøttet. Tilsett sylteagurken.

Server med ris eller potetmos.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen