Hvem er Norges beste arktiske kokk?

Hvem er Norges beste arktiske kokk?

Bodø har tre av de seks finalistene i kokkekonkurransen.
14 August 2012 - 14:50

Blant 12 påmeldte til årets utgave av Arktisk Kokk, er seks finalister valgt ut til finalen i Bodø spektrum 19. september.

De innsendte og anonymiserte menyene ble vurdert av en jury på seks personer som blant annet har vurdert om deltakernes bidrag ligger innenfor råvarelisten, heter det i en pressemelding.

Årets finalister:
• Anette Løften fra Bodø, Spiseriet Fabelaktig, Langneset
• Gunnar Jensen, Vertshuset Skarven, Tromsø
• Morten Rasmussen, Emmas Drømmekjøkken, Tromsø
• Vegard Stormo, Tinja Fjellgård, Narvik
• Bjørnar Bakklund, Bryggerikaia, Bodø
• Rasmus J Skoglund, Lystpå, Bodø

LES OGSÅ: Simon Engen ble Arktisk kokk 2011

Bodø stiller med et sterkt mannskap på «hjemmebane», men hvem som stikker av med seieren er det opp til dommerpanelet å vurdere. Det ledes av Roy Magne Berglund, tidligere medlem av kokkelandslaget og deltaker i TV-serien «Smaken av Norge».

Råvarer fra nord

Råvarene inneholder blant annet flatbiff av reinsdyr, blåmuggost fra Kjerringøy, nepe og kantarell til forretten, mens hovedretten skal inneholde laks, beter, jordskokk, gulløye og øl. Til dessert blir det bringebær, hvit sjokolade og kesam.

Arktisk kokk skal fremme nordnorsk matkultur og nordnorske råvarer. Målet er at konkurransen også bidra til å øke anseelsen av kokkeyrket i landsdelen og øke rekrutteringen til yrket.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her