Dagens rett

Hvit pizza "fire årstider"

Hjemmelaget pizza kan, ofte etter litt trening, risikere å smake slik pizza skal. Og da tenker vi ikke på dem du finner i matbutikkenes frysedisker. En steinplate i bunnen av stekeovnen gir perfekt forhold for pizzabunnen. Italia er pizzaens opprinnelse. Det er også tilfelle for dagens to vinforslag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Hvit pizza "fire årstider"

Antall porsjoner

2

Ingredienser

Pizzadeig:
25 g (½ pk) gjær
2½ dl lunkent vann
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel

Pizzasaus:
1 boks hermetiske, hakkede tomater
2-3 ss tomatpuré
½ ts sukker
½ ts salt
litt kvernet pepper
1 båt revet hvitløk
1 ts oregano/pizzakrydder

Fire årtider-fyll:
6 skiver strimlet kalkunpålegg
6 friske sjampinjonger
en håndfull pillede reker
1 boks hermetiske artisjokkhjerter
noen sorte olivener
5 dl revet ost

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt sammen deigen og la den heve i ca.½ time til den når dobbel størrelse.

Kjevle ut pizzadeigen til to tynne pizzabunner på smurte stekebrett. Rør sammen ingrediensene til pizzasausen og bre den utover de to bunnene. Fordel mesteparten av den revne osten over bunnene, men spar litt for å drysse på toppen. Pizzafyllet skal legges på hver sin fjerdedel: en del strimlet kalkunpålegg, en del stekte sjampinjongskiver, en del reker og den siste delen med hermetiske artisjokkhjerter og skiver av sort oliven. Fordel resten av osten på toppen. Klipp gjerne over litt frisk oregano, om du har.

Sett pizzaen nederst i stekeovnen ved 230 °C (eller høyere) og stek i 15-20 minutter til bunnen er sprø og osten har smeltet.

Sendt inn av

Foto: Kai Nordrum

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen