Dagens rett

Hvitvinsdampet torskefilet med sennepssaus

Fiskemåltidet denne helgen er med torskefilet som basis. Når fisken dampes i hvitvin tilfører du en fin syrlighet som kanskje er med på å gjøre måltidet enda mer fullendt. Bruk gjerne samme vin som i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Hvitvinsdampet torskefilet med sennepssaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

750 g torskefilet uten skinn og bein
2 ½ dl fiskebuljong
2 ½ dl tørr vhitvin

Sennepssaus:
1 finhakket sjalottløk
1 ss smør
1 ss hvetemel
2 ½ dl kraft fra fisken
1 syrlig eple i små terninger
1 eggeplomme
1 dl kremfløte
2 ss grov sennep
salt og pepper
dill

Tilbehør:
Kokte pressa poteter
smørdampet squash

Fremgangsmåte

Skjær fisken i serveringsstykker. Kok opp fiskebuljong og vin og la fisken trekke i 5 minutter. Ta opp fisken, legg den på et varmt fat og dekk med aluminiumsfolie. Kok inn kokekraften til det halve. Surr løken i smør til den er myk, rør inn hvetemelet og spe med fiskekraften. Tilsett epleterningene og la sausen koke i 5 minutter.

Rør sammen eggeplomme, fløte og sennep og visp det inn i sausen. Varm sausen til den tykner, men den må ikke koke. Smak til med salt og pepper. Kok poteter og mos dem gjennom en sikt eller potetpresse.

Skjær en squash i strimler og damp dem et minutt i smør med litt vann.

Server fisken med sausne, potetene og squash.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen