Dagens rett

I dag blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Har du ikke fylt opp fryser og skap med sesongens sopp, er det alltid noe å få tak i fra butikken. Lammefilet er noe av det mest eksklusive du kan tilberede nå i høst. Kombinasjonen av lam og skogssopp er sublim. Slik som i denne oppskriften.

Her er flere gode oppskrifter med høstens lam

Her kan du registrere deg forå få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

800 g ytrefilet av lam
½ ts salt (evt. maldonsalt)
½ ts nykvernet pepper
2 stilker frisk rosmarin
2 ss smør til steking
 
400 g skogsopp
2 stilker frisk rosmarin
½ ts salt (evt.maldonsalt)
½ ts nykvernet pepper 
1 ss olje
1 ss smør til steking
 
Saus:
6 dl vann /stekesjy
1 ½ ss maisstivelse (maizena)
½ ts salt
½ ts pepper 
 
800 g partypotet /småpotet
½ ts salt (evt.maldonsalt)
2 ss smør til steking
 

Fremgangsmåte

Vask potetene godt og kok de møre, sett til side mens du lager resten av retten.
 
Ha salt og pepper på filetene og brun dem raskt på sterk varme, sammen med rosmarin. Kok ut stekepannen med halvparten av vannet til sausen og ha over i en kjele. 
 
Sett et steketermometer i filetene og etterstek dem i ovnen på 125 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 60 grader. Ta ut filetene og pakk dem inn i aluminiumsfolie frem til de skal serveres.
 
Del opp soppen og brun den over høy varme i litt olje i en panne. Ha i smøret mot slutten av steketiden sammen med krydderne. Kok ut stekepannen med resten av vannet til sausen, og ha over i sausekjelen.
 
Saus:
Rør maizena ut i litt kaldt vann og hell over i kraften i kjelen under omrøring. Kok opp og smak til med salt og pepper.
 
Stek potetene raskt i en stekepanne til de er gylne. Strø over salt.
 
Lam trenger ikke være vanskelig for å bli nydelig. Denne retten er enkel og kjempegod. Typisk norsk gourmetmat.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen