Dagens rett

I dag er det dansk hurtigmat som gjelder

Danskene er mestre med kvernet kjøtt, og denne enkle oppskriften er både rask og proppfull av smak. Drikkeforslag får du også.

De danske frikadellene minner mye om våre hjemlige kjøttkaker, men her har du en blanding av svine- og oksekjøtt samt øl i deigen for ekstra smak.

Lag en stor ladning, for dette kommer til å gå unna, og frikadellene er dessuten perfekte som pålegg eller i lunsjboksen dagen etter.

Flere retter med kjøttdeig

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Danske frikadeller med grov pesto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

500 g kjøttdeig, gjerne en blanding av svin og okse

2 ts salt
½ ts pepper
1 ts malt allehånde
1 egg
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss hvetemel

1 ½ dl øl, gjerne alkoholfritt
2 ss flytende margarin til steking

Grov pesto:

1 potte frisk basilikum (evt blandet med andre urter), hakket
2 ss pinjekjerner (eller skåldede mandler), grovhakket
1 fedd hvitløk, hakket
20 g parmesan, revet (ca 2 ss)
2 ts sitronskall, revet
1 dl nøytral olivenolje (eller rapsolje)
salt og pepper

Fremgangsmåte

Frikadellene:
Kjør alle ingrediensene bortsett fra ølet sammen i en hurtigmikser, eller bland dem sammen for hånd. Spe med øl til farsen har en fin konsistens.

Form halvstore, litt ovale frikadeller med en skje. Smelt margarinen i en stekepanne og stek frikadellene gyllenbrune.

La dem ettersteke en stund på lavere varme eller i en form i stekeovnen ved 150 grader, slik at de blir helt gjennomstekte.

Pesto:
Bland alt og smak til med salt og kvernet pepper. Pestoen kan med fordel få stå i kjøleskapet og trekke smak i noen timer. Den holder seg fint i 3-4 dager i kjøleskapet.

Del frikadellene i to og server dem med ferskt brød og pesto

Flere retter med kjøttdeig

Andre internasjonale retter

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen