Dagens rett

I dag får du en forsmak på sommeren

Asparges, små søte poteter, jordbær og makrell, det er sommermat det. Som smaker like godt nå mens vi fortsatt venter på den.

Røykt makrell kan brukes til mer enn pålegg. Faktisk er det både en supersunn og velsmakende middagsingrediens som kan varieres i det uendelige. Her får den kjernesunne fisken følge av både småpoteter, asparges og jordbær i en sommerinspirert salat.

Vi har mange andre gode oppskrifter med makrell

Vent med å ha på dressingen til rett før maten skal serveres. Godt brød og smør passer til.

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Salat med asparges, lune poteter og makrell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Salaten:
6 poteter
8 grønne asparges
1 hjertesalat
½ slangeagurk
100 g krydder- eller peppermakrell
3 vårløk
1 dl hakket frisk dill
1 dl hakket frisk basilikum
10 jordbær
    
Honningdressing:
1 fedd hvitløk
1 ss sherryeddik
1 ts flytende honning
1 ts sennep
8 ss olivenolje
salt og pepper etter smak

Til servering:
Godt brød
Smør

Fremgangsmåte

Begynn med dressingen.

Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden.

Smak til med salt og pepper. La dressingen stå i romtemperatur og trekke mens salaten lages.

Skrubb potetene godt og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og damp dem godt.

Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok den 1-2 minutter i godt saltet vann tilsatt ørlite sukker.

Del aspargesen i 3-4 biter. Skyll salaten og rist vannet godt av. Riv den i mindre biter.

Skjær makrellen i litt store biter.

Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat.

Hell over dressingen eller server den ved siden av.

Server salaten med godt brød og smør til.

Andre oppskrifter på velsmakende salater

Tips: Vent til maten skal serveres med å helle over dressingen. Den kan også serveres ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Jon Marius Nilsson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen