Dagens rett

I dag kan du be mange til middag

Denne oppskriften gjør det lett å mette mange, og laks er alltid velkommen, hos så vel liten som stor.

Med to laksefileter ved siden av hverandre i ovnen får du nok mat til 10-12 personer. Denne oppskriften er så enkel at du kan be inn til festmiddag også midt i uka.

Skulle det blir noe til overs, er det lett å finne anvendelse for restene, enten i en salat eller en pastarett.

Flere gode lakseoppskrifter finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ovnsbakt laksefilet med urtesabayonne

Antall porsjoner

4 -6

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 laksefilet, ca. 1 kg med skinn men uten ben
2 ss salt
2 ss olivenolje
2 ss friskpresset sitronsaft
2 ss hakket persille
1 ss hakket gressløk
1 ss hakket timian eller estragon
½ sitron, i skiver I ovn ved 160 ◦c i ca. 25 min
Urtesabayonne:
4 eggeplommer
½ ts salt
1 ts sukker
2 dl tørr hvitvin
1 ss friskpresset sitronsaft
3 ss hakkede urter, de samme som på fisken

Fremgangsmåte

Skrap fiskeskinnet godt. Skyll og tørk fileten og trekk ut alle småben.

Dryss fileten med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fileten.

Rør sammen olje og sitronsaft og pensle det over fileten. Dryss på hakkede urter, og legg på sitronskiver.

Legg fisken med skinnsiden ned på et stykke bakepapir på et stekebrett. Bak den midt i ovnen ved 160 grader i ca 25 minutter til den er akkurat gjennomkokt.

Urtesabayonne:
Visp sammen eggeplommer, salt, sukker, vin og sitronsaft i en glassbolle.

Sett bollen i vannbad (over en kjele med kokende vann) og visp til sabayonnen (sausen) er tykk og luftig.

Ta bollen opp av vannbadet og visp til sabayonnen er kald. Smak om det trengs mer salt og rør inn urter.

Server laksefileten hel med sausen, gode poteter og salat eller kokte grønnsaker.

Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen

Tips: Det er praktisk å bake en hel laksefilet i ovn når det serveres til mange. Oppskriften kan tilpasses etter antall gjester. Beregn ca. 150 g laksefilet per person.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen