Dagens rett

I dag må det selvsagt blir kalkun til middag

Mens amerikanerne feirer sin høsttakkefest med stor fugl på birdet, velger vi den enkle løsningen. Men godt blir det uansett.

Dagen i dag er hellig for de fleste amerikanere, og det er kun én ting som gjelder på middagsbordet: kalkun.

Om du ikke har tid eller anledning til å steke en hel kalkun med alt tilbehøret, eller ikke bryr deg, smaker dagens middagsforslag likevel veldig godt og høstlig.

Vi har selvsagt oppskriftene til thanksgiving

Flere fristende kalkunretter

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kalkunbiff med søtpotet, ruccula- og ostesmør

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 kalkunbiffer
4 gode skiver bacon
2 ss smør til steking
salt og pepper
 
Ruccula- og ostesmør:
250 g romtemperert smør
2 dl revet ost (godt lagret)
2 dl finhakket ruccula
1 fedd hvitløk, finhakket
 
Stekte søtpoteter:
4-6 søtpoteter
2 ss olje
salt og pepper

Fremgangsmåte

Surr kalkunbiffene med en god skive bacon og fest med en tannpirker. Stek kalkunbiffene på middels sterk varme i en stekepanne med smør, eller grill dem, i 4-5 minutter på hver side.

Ta biffene ut av pannen og la dem hvile minst 3-4 minutter. Server biffen med stekte søtpotetbåter, salat og ruccula- og ostesmør.

Ruccula- og ostesmør:
Bland sammen romstemperert smør, revet ost, hakket ruccula og finhakket hvitløk. Smøret pakkes i plastfolie og legges kaldt til de skal brukes.
 
Stekte søtpoteter:
Søtpotetene deles i båter, vendes i olje, salt og pepper. Stekes i ovn på 230 grader i 15-20 minutter.
 

Oppskrifter med kalkun

Tips:
Server gjerne med ostefylt paprika som du kjøper ferdig fra ferskvare- eller kjøledisken.

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen