Dagens rett

I dag prøvesmaker vi julematen

Butikkene bugner allerede av julemat, og denne oppskriften kombinerer røykt kokt skinke med hjemmelaget senneppotetmos. Nam.

Sørge alltid for å ha en juleskinke i kjøleskapet i disse hektiske førjulstider. Du vet aldri når du får lyst på noe ekstra godt og raskt.

Restene av skinka kan du bruke til en av disse andre gode rettene

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Røkt skinke med sennepspotetmos

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

500 g røkt skinke i skiver
2 epler
1 rødløk
1 brokkoli
2 ss margarin eller olje til steking

Sennepspotetmos:
600 g poteter (gjerne mandel, gulløye eller ringerikspotet)
2 dl helmelk eller fløte
2 ss smør
salt og pepper
2 ss grov sennep

Fremgangsmåte

Del eplene og løken i båter, samt brokkolien i mindre buketter. Stek skinkeskivene i en stekepanne sammen med grønnsakene til de er brune og møre.

Potetmosen:
Skrell potetene og del dem opp i mindre biter. Kok potetene møre i usaltet vann.

Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre. Mos potetene godt sammen og tilsett smør og fløte til du har en glatt potetmos.

Smak til med sennep, salt og nykvernet svart pepper.

Server skinkeskivene med sennepspotetmosen og de stekte grønnsakene ved siden av.

 

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen