Dagens rett

I dag vil alle ha ekstra mye til middag

Mildt svinekjøtt og tomat er en genial kombinasjon. Denne oppskriften kommer du garantert til å prøve flere ganger.

Renskåret svinekjøtt er noe av det raskeste du kan lage. Det er dessuten en svært villig råvare på kjøkkenet.

Flere fristende retter med svinekjøtt

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Gryte med svinefilet og tomat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 skinkebiffer av ytrefilet av svin à 150 g
1 løk
2 ss margarin eller olje til steking
1 boks hakkede hermetiske tomater
½ ss chilipasta (sambal oelek)
2 ss tomatpuré
1 dl vann
1 ts salt
1 boks hermetiske kikerter
2 ts sukker
½ ts pepper
1 pakke ruccula

Fremgangsmåte

Del skinkebiffene tvers over i to. Brun margarinen i en jerngryte og fres skinkebiffene på høy varme på begge sider sammen med løk i båter.

Tilsett tomater, tomatpure, chilipasta, kikerter, vann og salt, og kok opp.

La gryta trekke 3-4 minutter, før du smaker til med litt sukker og pepper.
 
Skjær rucculasalat i mindre biter, og bland den inn like før servering.

Server med ris eller potetmos ved siden av.
 

Tips: Skinkebiff er medaljonger skåret fra ytrefilet av svin, så her kan du godt kjøpe en ytrefilet og dele den opp i skiver a 2 cm tykkelse hvor du deler hver skive i to som beskrevet over.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen