Dagens rett

Indisk Kylling Tandoori

Hvorfor ikke starte det nye året med noe nytt og spennende? Kylling er både magert, saftig, og ikke minst lettlaget. Og i indisk versjon blir det svært uvanlig for oss nordboere. En rødvin fra Veneto i Italia er hva vi forsøker oss på som match til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Indisk Kylling Tandoori

Antall porsjoner

2-3

Ingredienser

4-6 rå kyllinglår (evt. 1 hel kylling delt i 8)

Marinade:
1 dl kefir
1 båt hvitløk
1 ss finhakket, frisk ingefær
1 ts pepper
½-1 ss chilipulver
1 ts garam masala
1 ts knuste fennikelfrø
1 ss olje
saften av ½ sitron
10 knuste cashewnøtter
1 ts gurkemeie
1 ts malt koriander

Fremgangsmåte

Fjern skinnet fra kyllingen og skjær dype snitt i kjøttet. Bland alle ingrediensene til marinaden i en plastpose og legg i kyllingbitene. La kjøttet ligge kjølig natten over.

Tørk kjøttet og legg det på rist midt i stekeovnen ved 220 °C. Stek i ca. 20-30 minutter til kjøttet er gjennomstekt.

Server med tomatsalat, raita (yoghurt tilsatt revet agurk), nanbrød og ris kokt med litt safran eller gurkemeie.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen