Dagens rett

Indonesisk kylling-wok

Kylling er som skapt for wok. Resultatet blir nemlig nærmest garantert saftig og lekkert, det være seg uansett om du er en habil woker eller nybegynner. Grønnsakene du har i samme panne matcher kyllingen på en forbilledlig måte, og med en like passende vin, lik dagens forslag til deg, er måltidet perfekt.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Indonesisk kylling-wok

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4-6 kyllingfileter i strimler
olje til steking

Marinade:
2 båter finhakket hvitløk
1-2 ss finhakket, frisk ingefær
1 finhakket, rød chilipepper
1 stk. finskåret sitrongress (kan sløyfes)
½ dl olje

Wok-grønnsaker:
brokkoli i buketter
aspargesbønner
gulrøtter i skiver
bambusskudd
rød paprika
minimais
peanøtter
kål
sukkererter
vårløk
rødløk
hvitløk
ristet kokosmasse

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Tilsett kyllingstimlene og bland dem godt med marinaden. La posen ligge i kjøleskapet fra ½-3 timer.

Ta kyllingstrimlene opp av marinaden og stek dem til de blir helt hvite. Tilsett grønnsakene og fres alt sammen noen minutter. Server woken med ris, gjerne krupuk (maisbrød), søt chilisaus og soyasaus.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Slik velger du vin til lyst kjøtt

Her får du vite hvordan du woker med best resultat

En bok om wok

Her finner du flere wokretter

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen