Dagens rett

Innbakt kremet kyllingsuppe

Gjør stas på søndagsmiddagen og lag en lekker kyllingsuppe litt utenom den vanlige.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Innbakt kremet kyllinggryte

Antall porsjoner

4 - 6

Tilberedningstid

55 minutter

Ingredienser

6 kyllingfileter
½ l hønsekraft (terning og vann)
Kyllingsausen:
2 ss smør
2 ss hvetemel
Kraften fra kyllingen
2 dl hvitvin
2 dl fløte eller crème fraîche
2 ts Dijon sennep
1 ss frisk estragon, finhakket
Grønnsaker:
1 gulrot i 4 cm lange, tynne strimler
3 vårløk i tynne strimler
150 g sjampinjonger i skiver
125 g frosne erter
litt sitronsaft
salt og kvernet pepper
1 pakke butterdeig
1 egg til pensling

Fremgangsmåte

Kok opp kyllingkraften og legg i kyllingfiletene. Legg på et lokk og senk til laveste varme. La trekke til kjøttet er gjennomkokt, ca. 10 minutter.

Kyllingsausen:
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle og rør inn hvetemelet. Spe med varm kraft under kraftig omrøring, pisk slik at du ikke har klumper i sausen.

Tilsett vin og fløte/crème fraîche og kok i 3-4 minutter.

Trekk sausen av varmen og rør inn sennep og finhakket estragon. Smak til sausen med salt og pepper og la den så bli helt kald.

Grønnsakene:
Fres grønnsaker og sopp lett over høy varme i litt smør. Dryss over salt og pepper og avkjøl.

Del kyllingfiletene i mindre biter og fordel kjøtt og grønnsaker i 6 ildfaste porsjonsformer. Hell sausen over. Pensle med vann rundt kanten av bollene.

Kjevle ut butterdeigen til 3 mm tykkelse og skjær ut sirkler ca. 1 cm større enn omkretsen på bollene. Dekk bollene med butterdeigen og klem kanten godt fast slik at det blir helt tett. Pensle overflaten med egg.

Sett bollene midt i ovnen og stek dem ved 190 grader i ca 30-35 minutter, eller til lokkene har hevet seg og fått en fin farge.

De beste oppskriftene med kylling

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen