Dagens rett

Innbakt kyllingfilet med madeirasaus

Det er nå bare noen få dager til jul, og vi satser på noe lett og magert. Kyllingfilet er tilnærmet fettfritt, så vi kan tillate oss litt butterdeig å pakke den inn i. Madeirasausen er nydelig, og du bør fortrinnsvis lage den med madeira basert på bual-druen. I glasset serverer vi rødvin fra Sør-Afrika.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Innbakt kyllingfilet med madeirasaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 ferske kyllingfileter
1 ts salt
½ ts hvit pepper
smør til steking
2 plater butterdeig
2 tykke skiver hvit ost (cheddar eller jarlsberg)
egg til pensling

Fremgangsmåte

Dryss filetene med salt og pepper og stek dem raskt på begge sider. Avkjøl filetene noe.

Kjevle ut butterdeigplatene i ca. 3 mm tykkelse. Legg en filet på hver butterdeig, og en skive ost på hver filet. Brett butterdeigen over fileten og lim sammen med sammenpisket egg. Press kantene lett med en gaffel.

Legg filetene på et smurt stekebrett og stek midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter til butterdeigen er gyllen. Server med noen av høstens grønnsaker, madeirasaus (følg link) og kokte poteter.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Madeirasaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2-3 sjalottløk
smør til steking
½ ss tomatpuré
1½ ss hvetemel
3½ dl kyllingkraft
2 dl madeira
2 ss soyasaus
salt 
½ ts grovmalt hvit pepper
1½-2 ss smør

Fremgangsmåte

Finhakk løken og fres den i smør til den er blank. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og vin. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca. 10 minutter før den siles. Visp inn smør rett før servering.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen