Dagens rett

Innbakt lammefilet

Dette er en skikkelig festrett som ikke bare ser fantastisk ut, men som faktisk ikke er så vanskelig å lage!

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Innbakt lammefilet

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g flatbiff av lam
½ ts salt
Nykvernet pepper
 
3 plater butterdeig
 
1 liten gulrot
½ liten purre
1 liten løk
4 friske sjampinjong
1 ss hakket frisk timian
2 ss hakket bladpersille
1 ss margarin
 
1 egg til pensling av butterdeigplatene
 
¼ blomkål
¼ brokkoli
¼ fennikel
1 gulrot delt i staver
1 stilk stangselleri delt i staver
1 ss margarin
1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Salte og pepre flatbiffen og brun raskt av i stekepanne. Stek den videre i ovn på 150°C i 10 minutter. Ta ut og sett til siden.

Kutt opp grønnsakene til fyllet i små terninger og fres dette 3-4 minutter i panne. Rør inn krydder og sett til side.

Kjevle ut to butterdeigsplater til dobbel størrelse. Legg på halvparten av fyllet på den ene plata, legg oppå flatbiffen og resten av fyllet på toppen av kjøttet.
 
Pakk inn kjøttet med den siste plata. Lim skjøtene med vann og renskjær kantene på pakka.

Skjær ut 5 mm brede strimler med butterdeig for å pynte kjøttpakken. Disse festes med penslet egg.

Stek pakken videre på en rist på 225°C i ca 20 min. Kok blomkål. brokkoli, fennikel, gulrot og stilkselleri i ca. 5 minutter sammen med margarin og sitronsaft.
 
La kjøttpakken få hvile 5-10 minutter før du deler den i to og serverer.
 
Server med rødvinsaus og gode poteter.
 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen