Iskaken er klar på en halvtime

En mandelbunn og en boks med din favorittiskrem, og du har festkaken klar.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Det er ikke så mye som skal til for å skape kakefeststemning. Denne lettvinte løsningen vil alle falle for, og vil du gjøre deg litt ekstra flid, ja, da lager du iskremen selv.

Bunnen kan du lage ferdig en dag eller to i forveien. Den kan også fryses.

Sugen på mer iskrem - her er noen andre oppskrifter

TIPS 1: Kaken blir enda mer fristende med pynt: Sjokoladesaus, karamellsaus, sjokolade, tutti frutti kakepynt eller andre smaker. Se flere nyttige kokketips

TIPS 2: Du kan selvsagt erstatte mandlene med hasselnøtter, pecannøtter eller valnøtter for en mer voksen smak. Se flere nyttige kokketips

Enkel iskake med mandelbunn

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 liter vaniljeis

Mandelbunn:

75 g mandler eller mandelmel

2 eggehviter

75 g melis

Fremgangsmåte

Mal mandlene. Eller bruk mandelmel. Det gir en bleker bunn siden skallene er fjernet før maling.

Visp eggehvitene halvstive før melis tilsettes gradvis under videre visping til det blir marengs.

Vend den stive marengsen inn i de malte mandlene.

Kle en brødform 1,5/2 liter. Med bakepapir i bunnen og oppover kortsidene og hell mandelmassen i formen. Fordel massen jevnt. Stekes ved 160 °C i 20 minutter.

Avkjøl bunnen.

Legg bunnen på et kakefat

Hvelv isen på en skjærefjør og del den i to. Del den så i skiver på ca 1 – 1,5 cm.

Legg skivene på mandelbunnen.

Tips1:

Kaken blir enda mer fristende med pynt: Sjokoladesaus, karamellsaus, sjokolade, tutti frutti kakepynt eller andre smaker.

Tips2:

Du kan selvsagt erstatte mandlene med hasselnøtter, pecannøtter eller valnøtter for en mer voksen smak.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen