Dagens rett

Israelsk kylling med sennep og honning

Kylling er godt, men da må du for all del også prøve de bedre utgavene, så som Stange-kylling eller Gourmet-kylling. Smaksopplevelsen lover vi deg blir en helt annen og så absolutt verdt hver eneste krone, for dyrere er det jo naturligvis. Flott vin hører selvsagt også til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Israelsk kylling med sennep og honning

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 stor kylling eller ca. 6 lår
4 ss sennep
2 dl honning
salt og pepper
1 appelsin (kan sløyfes)

Auberginsalat:
4 auberginer
1 sitron
4 ss malte sesamfrø (tehina)
1 ts salt
litt pepper
1-2 båter hvitløk
2 ss flat persille

Tomatsaus:
5 - 6 godt modne tomater
1 dl vann
½ rød paprika
1 ts paprikapulver
2 ss olje
ca. 1/5 ts kajennepepper

Fremgangsmåte

Del kyllingen i 4 - 8 serveringsstykker. Legg bitene i en stor ildfast form eller i en langpanne.

Fordel sennep og honning over kyllingstykkene og dryss over salt og pepper. Legg appelsinskiver på toppen.

Stek ved 180°C i 45 minutter til kyllingen er stekt og gyllen på farge. Serveres med auberginsalat, tomatsaus og ris.

Tips:  Denne retten kan også strøs med rosiner, mandler og aprikoser som en variasjon.

Auberginesalat:
Legg auberginene under grillen i ca. 1/2 time. Skrap ut kjøttet.

Tilsett saft og kjøtt av en sitron, malte sesamfrø, salt, et dryss pepper, presset hvitløk og litt finhakket persille. Mos alt i en matprosessor. Tilsett eventuelt litt vann for å få løsere konsistens.

Tomatsaus:
Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene i kokende vann. Ta dem opp etter kort tid, når skinnet er løst. Fjern skinnet og ta ut stilken.

Del tomatene i fire og kok dem møre i ca. 1 dl av kokevannet. Kok inn væsken. Bland inn finhakket paprika, paprikapulver, olje og kajennepepper. Smak til.

Sausen serveres kald. 

Sendt inn av

Foto: OEH

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen