Italiensk eleganse fra Castello di Monsanto (venteliste)

Bli med og smak ti fabelaktige viner, deriblant Chianti Classico tilbake til 1977!
Redaksjonen
07 Februar 2007 - 11:10

Det er med stor glede vi igjen kan invitere til en spennende vinsmaking med italienske viner fra det kjente og kjære området Chianti.
 
Denne kvelden har du en unik mulighet til å bli kjent med de elegante vinene til Castello di Monsanto - ledet av ingen andre enn Laura Bianchi selv.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 
Nyskapende og kompromissløs
Den moderne historien til et av Italias mest prestisjetunge vinområder, Chianti, starter med nettopp Castello di Monsanto i 1962.
 
Dette året lagde Fabrizio Bianchi sin første årgang av Il Poggio - den første enkeltvinmarksvin noensinne i Chianti Classico.

Utrolig bredde
Denne kvelden får du en enestående sjanse til å smake to årganger av Monsanto Nemo, og ikke mindre enn tre årganger av den raffinerte Il Poggio - 2001, 1982 og 1977!
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Allegrini">Les mer om Castello di Monsanto her (klikk)
 
Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - invitér dine kjente og kjære til en eksklusiv kveld med Laura Bianchi.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor.
 

Dette er vinene vi får smake denne kvelden:
 
• Monsanto Chardonnay 2003 (BU fra mars 07, varenr: 49022, kr 202,50)
• Vin Santo La Chimera 1993 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 290,-)
• Chianti DOCG Monrosso (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 150,-)
• Chianti Classico Riserva 2003 (BU fra mars 07, varenr: 49021, kr 224,50)
• Monsanto Nemo 1999 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 440,-)
• Chianti Classico Riserva Il Poggio 1982 (tilleggsutvalg varenr: 61179, kr 1018,60)
• Chianti Classico Riserva Il Poggio 1978 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris kr 975,-)
 
è Meld deg på her (klikk) <(fulltegnet - venteliste)
 
Dette arrangementet er nå fulltegnet, men du kan registrere deg på venteliste. Vi vil da kontakte deg straks vi kan tilby deg plass(er).

Tid: 28. februar 2007 kl. 19.00 - 21.30
Pris: kroner 545,- inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 280207. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 22.02.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Chianti Classico på sitt beste
Castello di Monsantos moderne historie begynner i 1962, i det Fabrizio Bianchi lager sin første Il Poggio, som er den første enkeltmarksvinen overhodet i Chianti Classico.
 
Fabrizios far hadde kjøpt Castello di Monsanto noen år tidligere og gitt det stedet i bryllupsgave til sin sønn Fabrizio. Vingården og dens kjellere har eksistert siden 1740, men det var først under Fabrizios ledelse at den fikk sin høye status.
 
Nyskapende
Å være forut for sin tid og ikke være redd for å eksperimentere har alltid vært Fabrizio Bianchis ledestjerne. Enkeltmarken Il Poggio ble møysommelig ryddet sten for sten i 1962 for å bli til Chianti Classicos første cru.
 
I 1968 endret Fabrizio blandingen i sin Chianti Classico. Han tok vekk begge de hvite druene - hvit Trebbiano og Malvasia - og beholdt kun Sangiovese, Canaiolo og Colorino. Han var også den første som lagde en enkeltmarksvin av 100 % Sangiovese - Fabrizio Bianchi Sangiovese.
 
Laura Bianchi
Castello di Monsanto ledes i dag av Fabrizios datter Laura Bianchi. Eiendommen består av 206 hektar med land, hvorpå halvparten er skog og 15 hektar med beplantet med oliventrær.
 
Vinmarkene ligger på en høyde mellom 250 og 310 meter over havet og dekker et område på 72 hektar. Sangiovese, Canaiolo, Colorino, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Trebbiano og Malvasia er druetypene vi finner på området. Druene er helt og holdent håndplukket.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her