Ja takk, begge deler

I dag kan du sitere Ole Brumm når vi spør om du vil ha eplekake eller ostekake - ukens kake er nemlig intet mindre enn en epleostekake

Det var spørsmålet om han ønsket melk eller honning som fikk den trivelige bjørnen til å svare at han egentlig ikke hadde videre lyst til å gi avkall på noen av delene. Og sånn er det jo også med kaker, det er ikke så lett å si nei. Eplekake er godt og ostekake er godt - kombinasjonen må jo bare bli fantastisk.

Det finnes et utall ulike eplesorter, og det kan være ganske store forskjeller fra den ene sorten til den andre. Når det står eplekake på menyen kan det være lurt å velge en fast og litt syrlig sort, for vi vil jo gjerne har et friskt resultat.

Denne kaken serveres lun og da smaker det jo godt med et kaldt følge. Vaniljeis og eplekake er en klassiker, men det kan være vel så godt med et lettere alternativ, vi foreslår vaniljekesam.

Saftig epleostekake

Ingredienser

Bunn:
3 dl hvetemel
125 g smør
3 ss sukker
1 eggeplomme

Eplefyll:
4 faste epler

Ostefyll:
2 egg
1 eggehvite (eggeplommen bruker du i bunnen)
¾ dl sukker
1 beger kremost naturell
1 ts vaniljesukker
2 dl kesam
Kesam med vanilje til servering (hvis du vil)

Tips: Bruk en fast og syrlig eplesort. Det gir friskest resultat.

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til bunnen i en food processor og kjør til en jevn masse. Har du ikke food processor begynner du med å smuldre smør, sukker og mel. Tilsett så eggeplommen og kna sammen til en jevn deig.

Legg deigen i plast og la den ligge i kjøleskapet i ca. 1 time.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Trykk deigen ut i en 24 cm kakeform, og godt opp langs kanten. Skrell eplene og stikk ut kjernehuset.

Del eplene i to og legg hver halvpart på kakebunnen. Stek i ovnen i 20 minutter.

Mens eplene stekes visper du sammen egg og sukker. Rør så inn kesam, kremost og vaniljesukker. Rør til blandingen blir jevn og glatt.

Hell ostekremen rundt eplene og stek videre til kaken er ferdig, ca 30 - 40 minutter.

Kaken serveres lun, gjerne med vaniljekesam.

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake, Apéritifs rykende ferske spalte.

Forsiden akkurat nå

Til toppen