Jakter på kokker og servitører

Ifølge en bedriftsundersøkelse fra NAV i 2009, trengs det hele 1900 faglærte medarbeidere i hotell-, restaurant- og reiselivsnæringen.
Redaksjonen
20 November 2009 - 16:00

Behovet er størst innen kokk- og servitørfagene. Her melder NHO Reiseliv om en nedgang på hele 30 prosent søkere til restaurant- og matfag på videregående skole de siste årene. Samtidig øker de generelle arbeidsløshetstallene i Norge.

NHO Reiseliv starter nå en landsomfattende kampanje for å synliggjøre jobbmulighetene i norsk reiselivsnæring. Initiativet synliggjør spennende karriereveier for unge, men bidrar også til å løse problemet knyttet til mangel på kvalifisert arbeidskraft for reiselivsnæringen i fremtiden.

Med rekrutteringskampanjen "Verden er din" skal NHO Reiseliv rekruttere ungdom til å søke på utdanningene kokk og servitør, men også utdanninger som resepsjonist og reiselivsmedarbeider. Dette er yrker der det finnes mange spennende jobber til de med fagbrev. Nærings- og handelsdepartementet støtter kampanjen med 1,5 millioner kroner.

- Reiselivsnæringen i Norge ønsker seg langt flere dyktige lærlinger.  Mange unge har egenskapene som skal til for kunne ta disse varierte og spennende jobbene. Kampanjen skal sørge for at enda flere unge oppdager karrieremulighetene i bransjen, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv Knut Almquist.

Internett viktigste kilde
Store deler av kampanjen er basert på Internett, som er de potensielle søkernes primære mediekanal. Almquist beskriver kampanjen slik:

- Internett er den viktigste kanalen for å formidle god informasjon til ungdommene vi ønsker å nå. Derfor står kampanjesiden www.verdenerdin.no sentralt. Parallelt med kampanjesiden vil det også foregå aktiviteter i sosiale medier som Facebook og ulike diskusjonsforum.

På nettsidene vil søkerne få nyttig informasjon som gir svar på spørsmål om de ulike fagretningene, samtidig som man kan teste seg selv for å se hvilke yrke innen reiselivsnæringen som kan passe best til den enkelte. I tillegg til aktiviteter rettet mot ungdom vil informasjonen også rettes mot foreldre, skoler og rådgivere.

Kampanjen vil pågå frem til mars 2010.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her