Dagens rett

Jamies yndlingssalat

En herlig gourmetsalat signert Jamie Oliver fulgt av en tilsvarende hvitvin er hva vi kan friste med i dag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Jamies yndlingssalat

Ingredienser

6 sjalottløk, skrelt og skåret i svært tynne skiver
En god eddik (champagne-, hvitvins- eller sherryeddik)
4 store never frisk estragon, uten stilker
1 liten klase steinfrie grønne druer, delt i to
1 liten klase steinfrie røde eller blå druer, delt i to
6 spiseskjeer ekstra jomfruolivenolje
havsalt og nymalt pepper
200 g god hvit geitost (chèvre) eller hard, saltet ricotta

Fremgangsmåte

Først legger du tynne skiver med sjalottløk i en skål og heller eddik over, slik at all løken blir dekket av eddik. Hvis sjalottskivene er tynne og fine, tar det bare 10-15 minutter før eddiken har gjort sin virkning.

Oppbevar alle ingrediensene i kjøleskapet til gjestene sitter rundt bordet. Sprett en flaske tørr hvitvin til dem, og så setter du i gang:
Sleng estragonbladene i en bolle og ha i druer, løkskivene pluss 5 spiseskjeer av eddiken de er marinert i, og olivenolje. Vend på alt sammen, og smak til med salt og pepper hvis det er nødvendig. Vær forsiktig med saltet, for osten er ganske salt. Bruk klype og fordel salaten på fire tallerkener. Riv eller smuldre geitosten over salaten, og drypp over det som måtte være igjen av dressing.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen