Dagens rett

En slik vri på torskemiddagen blir populær

Jarlsbergost er hemmeligheten bak denne torskeretten. Her er oppskriften.

Torsk er noe av det best du kan servere på denne tiden av året, men mange sliter med å variere hverdagsoppskriftene. Denne versjonen tilfredsstiller både dem som vil ha store stykker av fileten og dem som vil ha mest mulig smak av noe annet. Et godt kompromiss med andre ord.

Synes du det er for mye ost eller teller kalorier, er det bare å redusere. Du kan med fordel kutte ned til under halvparten. 

Flere lekre torskeoppskrifter finner du her 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Jarlsbergtorsk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

1 kg torskefilet
1 ss smør
1 ts salt
½ ts pepper
1 fedd hvitløk
3 tomater
1 purre renset, skåret i ringer
200 g jarlsberg revet
1 ½ dl matfløte

Fremgangsmåte

Skjær fiskefiletene i serveringsstykker og legg dem i smurt ildfast form. Dryss på salt, pepper og finhakket hvitløk.

Legg på tomat i skiver, purre og dryss over osten. Hell over matfløte.

Stek retten ved 200 grader i ca 30 minutter på midterste rille. Servér retten med kokte poteter eller kokt ris til. Ikke glem salaten ved siden av!

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Melk.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen