Dagens rett

Jordskokksuppe med pepperstekt kveite

I dag er den store dagen da Norsk kveite blir traktert av verdens aller beste kokker under Bocuse d'Or - bli med og servér kveite i dag du også!

Dagens rett er en konkurranseoppskrift til Årets Kokk 2006. Noen av ingrediensene, slik som brissel og trøffel, kan være vanskelig å finne og dyrt, men du kan lage en utrolig velsmakende rett selv uten dette.
 
I dag skal vinneren av Årets Kokk 2006, Sven Erik Renaa, forsvare Norges ære under den store kokkekonkurransen Bocuse d'Or .
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Jordskokksuppe med pepperstekt kveite

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

600 g kveitefilet
500 g jordskokker
H-melk
2 fennikel
100 g friske små erter
1 sitron
2 stjerneanis
god olivenolje
400 g kalvebrissel
1 sjalottløk
1 hvitløk
Salt og pepper
Frisk timian
Trøffel

Fremgangsmåte

Rens fennikelen og del den i to. Legg dem i en kjele og fyll på olivenolje så det dekker.
 
Tilsett skall av en halv sitron og 2 stjerneanis og smak til med salt og pepper. Kok på svak varme til fennikelen er mør helt igjennom.
 
Kok kalvebrisselen med sjalottløk, litt hvitløk, timian, salt og pepper. Avkjøl og rens for sener og hinner, stek den lett i smør før servering.
 
Skrell jordskokkene og kok dem møre i melk. Mos til en jevn suppe og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
 
Stek kveiten og anrett den på smørdampede erter. Anrett brissel rundt fisken og hell på den skummende jordskokksuppen.
 
Stek fennikelen raskt i smør og legg den over fisken. Pyntes med sort trøffel.

Les mer om jordskokk

Sendt inn av

Foto: Audun Aagre

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen