Dagens rett

Julekveite med nytt tilbehør

I dag er det selveste gudefisken som står på menyen, og hvorfor ikke prøve en litt ny vri på den?

Det er deilig med noen lettere fiskemåltider inniblant all den tunge julematen.
 
Kveite er en skikkelig lekkerbisken, og når den blir får fint følge slik som her er det duket for fest.
 
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 
Gledelig Jul!
 

Julekveite med sandefjordssmør

Antall porsjoner

8

Ingredienser

8 skiver kveite, à ca. 250 g
1 ss salt pr l vann
Sandefjordsmør:
1 beger (3 dl) kremfløte
150 g smør, helst usaltet
salt, hvit pepper
hakket persille
Tilbehør:
Gulrøtter
Brokkoli
Poteter

Fremgangsmåte

Kok opp vann med salt og legg fiskeskivene i. La dem trekke på middels varme - de må ikke koke - i 8-10 minutter, til fisken så vidt slipper benet.

Sandefjordssmør:

Lag smøret mens fisken trekker. Kok fløten inn til det halve og visp inn smøret i små terninger.

Fløten må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil sausen skille seg. Smak sausen til med salt og hvit pepper og rør inn persille før servering.

Server fisken med smøret, kokte poteter og gulrøtter, gjerne også brokkoli.

Flere lekre juleretter med fisk finner du her

På Nord-Vestlandet het det i eldre tid at den husbond som ikke sørget for fersk kveite til julemiddagen skulle tilbringe julekvelden på toppen av låvetaket.

Se flere kveiteoppskrifter her

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kveite med aspargesbønner og ingefærsmør

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

8 skiver kveite, à ca. 250 g
1 ss salt pr l vann
 
Ingefærsmør:
150 g usaltet smøt
1 ss revet ingefær
½ ss finhakket gressløk
salt og pepper
 
Tilbehør:
Poteter
Aspargesbønner

Fremgangsmåte

Kok opp vann med salt og legg fiskeskivene i. La dem trekke på middels varme - de må ikke koke - i 8-10 minutter, til fisken så vidt slipper benet.

Ingefærsmør:

Rør smøret mykt og tilsett revet fersk ingefær og hakket gressløk, smak til med salt og nykvernet pepper.

Ha smøret på et bakepapir og rull sammen til en pølse som settes kaldt til servering.

Server kveiten med en skive ingefærsmør, poteter og aspargesbønner du såvidt har kokt møre i godt saltet vann.

Kveite er en av de beste fiskeslagene - prøv en av våre andre smaksrike oppskrifter

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen