Dagens rett

Kalkunfilet på partyseng

I kveld feirer amerikanere over hele verden en av sine største høytider - Thanksgiving, og vi frister med en herlig kalkunrett!

Det er en ting som gjelder på menyen for Thanksgiving - kalkun.
 
Dagens rett er en annerledes måte å servere kalkunen på, men hvis du ønsker den tradisjonelle oppskriften og historien bak Thanksgiving kan vi anbefale denne artikkelen .
 
Les også mer om norsk høsttakkefest her .
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kalkunfilet på partyseng

Antall porsjoner

6-8

Ingredienser

1 kalkunfilet, ca. 1 ½ kg (med skinn)

1 ½ kg partypoteter, evt. mandelpoteter i båter
1 pakke bacon
1 fennikel i båter
1 persillerot
2 ss smør
3 ss smeltet smør
1 ts salt
½ ts kvernet pepper

1 dl søt chilisaus

Fremgangsmåte

Vask potetene godt og legg dem over i en smurt ildfast form sammen med baconskiver delt i to og fennikelbåter. Legg på klatter med smør.

Pensle kalkunfileten med smeltet smør tilsatt salt og pepper. Sett inn et steketermometer, slik at spissen på termometeret befinner seg i den tykkeste delen på fileten.

Legg fileten over potetene og stek i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time, eller til steketermometeret viser 68-70 °C.

De siste 20 minuttene av steketiden, pensles fileten med den søte chilisausen.

Sjekk om potetene er ferdige med en spiss kniv. Trenger potetene lengre tid, kan fileten tas ut av ovnen, pakkes inn i folie og hvile på kjøkkenbenken til potetene er ferdige.

Som tilbehør smaker det godt med kokt rosenkål, grønne brekkbønner og madeirasaus . Rørte tyttebær eller portvinsgelé smaker også godt ved siden av.

Flere gode oppskrifter på kalkun

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Madeirasaus

Antall porsjoner

8

Ingredienser

1 løk
1 ss tomatpuré
3 ss hvetemel
7 dl kyllingkraft, evt. hønsebuljong
4 dl madeira
4 ss soyasaus
salt
½ ts pepper
4 ss smør

Fremgangsmåte

Finhakk løk og fres den i smør i en kjele til den er blank.

Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen.

Spe med kraft og madeira. Visp godt og kok opp. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper.

La sausen trekke i ca. 10 minutter før den siles. Visp inn smør rett før servering.

Flere gode sauser

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen