Dagens rett

Kalkunsatay med couscous

Selv om svært mange benytter kalkun nærmest utelukkende i juletiden, er kalkunen en flott råvare som godt kan benyttes hele året. Som i denne oppskriften, der vi anbefaler hvitt drikkefølge.

Kalkunsatay med couscous

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 kalkunfilet i strimler
lange trespyd (bløtlegges ½ time før bruk)

Marinade/saus:
3-4 sjalottløk (eller vanlig løk)
2 båter hvitløk
3-4 cm frisk ingefær (eller tørket)
2 små vårløk
4 ss olivenolje
3 ss kokosmasse
ørlite tabasco
2½ dl kokosmelk (eller Vikingmelk/kaffefløte kokt opp med et par ss kokos)
2 ts brunt sukker

Couscous:
250 g couscous
2½ dl kokende vann
2 ss smør
1 liten hakket rødløk
1-2 båter hvitløk finhakket
1 ts spisskummin
¾ ts malt koriander
litt safran eller gurkemeie
2 ss korinter

Fremgangsmåte

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell ingefær og riv fint. Skjær vårløk i ringer og hakk dem fint. Varm olje med kokos i pannen. Tilsett løk, hvitløk, ingefær og vårløk. Fres det under omrøring over noen minutter ved svak varme. Tilsett tabasco, kokosmelk og sukker. Kok opp under omrøring. Kjør alt raskt sammen i en matprosessor.

Træ kalkunstrimler på trespydene. Legg dem i en form. Hell marinaden over. Snu og vend så alt blir dekket. La det stå kaldt natten over. Før steking tørkes noe av marinaden bort. Legg spydene på en oljet rist over langpannen øverst i stekeovnen. Stek ved 250 °C eller under grillen noen minutter på hver side.

Ha couscous i en bolle og hell over kokende vann. La dem svelle noen minutter. Fres løk og krydder i smøret og bland det inn i couscosen. Dryss over korinter og pynt med litt rødløk.

Server varme kalkunspyd med couscousen og resten av marinaden som saus.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>  
Kilde:
 

 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen