Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus

Hurra - helgen er her, og vi feirer søndagen med noe av det beste du kan servere, nemlig kalv.

Det finnes knapt noe som er bedre enn kalvekjøtt, og denne søndagsretten er både elegant og smakfull.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kalv i gressløksaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 gr kalvekjøtt, filet
2 ss olivenolje

Saus:
2 sjalottløk
30 gr smør
3 dl lys kjøttkraft
2 dl kremfløte
4 ss hakket gressløk

Fremgangsmåte

Skrell og hakk sjalottløk og la surre i smør i en kjele.

Hell over fløte og kraft. Kok opp til væsken tykner, det kan ta litt tid men sausen blir best om den får småsurre slik.

Smak godt til med nykvernet pepper og salt.

Dryss salt og pepper på kjøttet og brun det raskt på alle sider i stekepannen ved sterk varme i olivenolje.

La ettersteke i ovnen ved 180 graderC, 5-10 minutter til kjøttet er rosa inni. La kjøttet "hvile" og skjær i skiver like før servering.

Server med smørdampede grønnsaker og gode mandelpoteter er herlig til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen