Dagens rett

Kalvefilet med sherrysaus

Kalvekjøtt er godt på vei å anse som luksusmat, og selvfølgelig noe du skal unne deg nå i juletiden. Den italienske ripassoen som vi anbefaler i dag er som skapt for retter som denne, men også en ordentlig godbit selv uten mat. En fin anledning til å be slekta på besøk.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kalvefilet med sherrysaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g indrefilet av kalv
ca. 4 ss frisk timian
ca. 1 ts salt
1 ts grovmalt pepper
2 ss smør
1 liten gul squash
1 rød paprika
4 stilker stangselleri
½ aubergin
200 g sukkererter
2 ss smør til steking

Sherrysaus:
4 sjalottløk
2 ss smør
2 dl sherry
5 dl kraft /kalvefond
1 ss maisennamel (utrørt i litt vann)
1 laurbærblad
1 dl crème fraiche
50 g smør
ca. 1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Vend kjøttet i finhakket timian, salt og pepper. Brun kalvefileten med smør og olje i en panne. Etterstek i ovn på 175 °C i 8-10 minutter. Når steketermometeret viser 62 °C er kjøttet rosa. La kjøttet hvile i 15 minutter før det skjæres opp. Skjær grønnsakene i staver eller terninger. Smørdamp grønnsakene ca. 3-4 minutter.

Sherrysausen:
Fres finhakket sjalottløk gyllen. Tilsett sherry og kalvefond/kraft og laurbærblad. Kok den inn til halvparten. Sil kraften og visp inn maisennamel (utrørt i litt vann) og crème fraîche. Rør inn smøret. Smak sausen til med resten av sherryen, salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen