Dagens rett

Kalvefilet med tunfisksaus

Dette er en klassisk rett som mange har opplevd å få servert som forrett i Italia, men den er fabelaktig også som en varm hovedrett.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kalvefilet med tunfisksaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g kalvefilet
2 ss olivenolje
Salt og pepper

300 g sellerirot
5 dl melk
2 ss smør
Salt og pepper

Tunfisksaus:
1 boks tunfisk i olje
1 ss kapers
3 ansjosfileter, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
Saften av 1 sitron
1 dl olivenolje
1 eggeplomme
3-4 ss vann
Persille, frisk

1 ss sitronskall, revet
1 dl store kapers

Fremgangsmåte

Del kalvefilet i åtte små biffer. Stek dem 2-3 min på hver side i en panne. La kjøttet hvile 5 min før det serveres.

Skrell sellerirot og kutt i små biter. Kok helt mør i melk.

Kjør til puré med noe av melken og smøret. Smak til med salt og pepper.

Tunfisksaus:
Hell oljen av tunfisken og bland alt sammen bortsett fra oljen i en mikser.

Tilsett oljen som i en tynn stråle som når du lager majones, spe med vann og kjør den til en luftig saus. Tilsett finhakket bladpersille og hell sausen over kjøttskivene like før servering.

Strø over sitronskall, kapers og persille.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen