Dagens rett

Kalvekoteletter med gratinert fennikel

Deilig kalvekjøtt er utgangspunkt for denne søndagens helgemeny. Du kan få behov for ganske rike viner til en rett som dette, og derfor gir vi deg tips til to viner med litt forskjellig tyngde. Benytt også sjansen til å invitere gode venner på en avslappende sommermiddag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kalvekoteletter med gratinert fennikel

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca. 4 kalvekoteletter
ca. 1 ts salt
ca. ½ ts grovmalt pepper
2 ss smør

Gratinert fennikel:
4 fennikler
1 l vann
1 ts salt
½ sitron
6 ss olivenolje
1 bunt persille -finhakket
1 liten løk -finhakket
2 båter hvitløk -finhakket
1 boks hermetiske tomater
½ ts salt
½ ts grovmalt pepper
4 ss strøkavring
ca. 4 ss parmesan

Røsti:
6 poteter
1 løk
1 stor gulrøtter
1 ts salt
½ ts pepper
ca. 2 ss smør /margarin til steking

Fremgangsmåte

Strø salt og pepper på kotelettene. Stek dem i panne eller grillpanne ca. 2 minutter på hver side. La dem hvile noen minutter før servering.

Gratinert fennikel:
Del fenniklene på langs. Fjern det ytterste laget og de harde rotstokkene.

Kok opp vann, salt, sitronsaft og revet sitronskall. La fenniklene trekke i 10 minutter. Hell av vannet.

Varm olivenolje i pannen og fres finhakket persille, løk og hvitløk lett. Tilsett hermetiske tomater og la det småkoke i 5 minutter.

Legg de halve fenniklene i en smurt ildfast form og hell blandingen over. Strø over kavring og parmesanost og gratinér i ovnen 20 minutter på 200 °C.

Røsti:
Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt. Legg de revne potetene i vann ca. 25 minutter, det binder røstien bedre sammen. Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.

2. Stek røstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre per røsti, ca. 5 minutter på hver side.

Røstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen