Dagens rett

Kalvestek fra Sardinia

Kalvestek er en delikat helgemiddag, og spesielt når vi allerede i navnet antyder sydligere strøk. Vi serverer selvsagt også helstekte poteter og nydelig saus, og italiensk rødt i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kalvestek fra Sardinia - Vitello alla Sarda

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1½ kg kalvestek
6 ss olivenolje
4 ss hvetemel
2 ts salt
1 ts grovmalt pepper
½ purre
2 gulrøtter
1 bunt persille
2 båter hvitløk

Saus:
1 dl tørr hvitvin
5 dl vann
1 ss maisennamel
2 ss finhakket frisk salvie
2 ss kapers

2 ss smør
500 g kantareller
400 g spinat

Fremgangsmåte

Vend kalvesteken i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Finhakk hvitløk, gulrøtter, purreløk og persille.

Varm olivenolje i en jerngryte og brun kalvesteken rundt det hele. Tilsett de hakkede grønnsakene, persille og hvitløk. Hell over hvitvin og ca. 6 dl vann.

Stikk et steketermometer i steken og sett gryta inn i ovnen på 175 ° C. Når steketermometeret viser 62 °C-65 °C er steken ferdig. La den hvile i 15 minutter.

Saus:
Sil av kraften og kok opp. Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt kaldt vann. Finhakket salvie og kapers røres inn i sausen like før servering.

Skyll spinaten under rennende kaldt vann. Fres kantarellene i smør og tilsett spinaten. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Helstekte poteter med timian og hvitløk

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

ca. 12 poteter
2 ss olje 
½ potte timian
ca. 3 båter hvitløk
100 g smør
2 ts salt evt. sjøsalt

Fremgangsmåte

Vask potetene godt. Behold skallet på. Legg dem i en smurt ildfast form. Legg kvister av timian og finhakket hvitløk over potetene. Strø på salt. Skjær smøret med en ostehøvel og legg skivene over potetene. Strø på salt.

Stek potetene på 200 °C i 30-40 minutter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Saus til kalvestek

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

1 dl tørr hvitvin
5 dl kraft eller kalvefond
ca. 1 ss maisennamel utrørt i litt vann
2 ss frisk salvie
2 ss kapers

Fremgangsmåte

Bruk kalvekraft fra steken eller kalvefond. Sil kraften og kok opp. Jevn sausen med maisennamel utrørt i litt vann. Salvie og kapers røres inn i sausen like før servering. Smak til med salt og pepper.

Oppskriften på kalvestek finner du her .

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen