Dagens rett

Kalvestek i gryte

Grytesteker er tradisjonsrik kost, og nå er det heldigvis ganske lett å få tak i det deilige kalvekjøttet.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kalvestek i gryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer og 15 minutter

Ingredienser

1,2 kg kalvestek
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss smør
2 ss urtekrydder f. eks basilikum
2 dl kremfløte
2 dl vann
Saus:
ca. 4 dl kjøttkraft
2 ts maisennamel
3 ss vann
2 ss syltet, rød pepper
2 ss smør
½ ts pepper
½ ts salt

Fremgangsmåte

Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.

Vend den i urtekrydder og sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 ½ time til steketermometeret viser 65 grader.
 
Ta den opp og la steken hvile (i minst 20 minutter) mens du lager sausen.
Saus:
Sil kraften, kok opp og tilsett maizennajevning. Ha i syltet pepper og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
Server steken med for eksempel asparges og fløtegratinerte grønnsaker.
 

Sendt inn av

Foto: Anne Manglerud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen